maanantai 23. syyskuuta 2013

Polvekeraitasukat

 



Näin Facebookin Voihan villasukka! -ryhmässä ihanat sukat ja löysin ohjeen yhdestä blogista. Polvekeraitasukat ovat helpot tehdä.

Silmukkamäärän tulee olla 8:lla jaollinen. Esimerkiksi naisen 38 - 39 -jalkaan 7 veljestä langasta luon 48 silmukkaa. Ohje muuttuu sen mukaan, paljonko silmukoita on.

Sukassa 48 silmukkaa:

1. krs.: 1 o, langankierto, 3 o, ylivetokavennus, 2 o yhteen, 3 o, langankierto, 1 o
2. krs.: kaikki silmukat oikein


Näitä kahta kerrosta toistetaan. Muiden kokojen ohjeita löydät blogista Heivatut kudelmat.



Käytin Novitan 7 veljestä Raita-lankaa (vihreä-lime), puikot 3½. Langanmenekki 95 g.

Luo 48 silmukkaa. Neulo muutama kerros (itse neuloin viisi) joustinneuletta, jottei reuna käänny rullalle. Aloita sitten polvekeraitojen neulominen. Neulo vartta haluamasi määrä, riippuen siitä, kuinka pitkän varren haluat tehdä.



Aloita kantapäälapun neulominen. Itse kokeilin tähän malliin tiimalasikantapäätä, koska se on mukavan näköinen neulottaessa Raita-langalla. Ohje tiimalasikantapäähän löytyy täältä. 



Tiimalasikantapään tehdessä ei tule ollenkaa kiilakavennuksia. Jos teet tiimalasikantapään, neulo varressa viimeinen kerros polvekeraitaohjeen 1. kerroksen mukaan eli viimeiseksi ennen kantatilkkua  tulee se kerros, jolla teet langankiertoja ja kavennuksia. Mikä tahansa kantapäämalli sopii näihin sukkiin.

Jatka polvekeraitakuviota puikoilla 2 ja 3. Puikoilla 1 ja 4 neulo sileää neuletta. Neulo jalkaterää 20 cm tai kunnes pikkuvarvas peittyy.

Aloita sitten kärkikavennukset. Itse tein sädekavennukset: neulo jokaisen puikon keskellä ja lopussa 2 s oikein yhteen. Neulo 4 välikerrosta ja toista kavennukset jokaisen puikon keskellä ja lopussa. Neulo 3 välikerrosta ja toista kavennukset. Jokaisen kavennuskerroksen välistä vähenee aika 1 välikerros. Jatka kavennuksia tähän tapaan, kunnes työssä on 8 silmukkaa. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti